Dierwelzijn

Onze pony’s lopen over het algemeen meer dan de meeste andere pony’s in Nederland. Op zich geen probleem, want een paard is gemaakt om veel te lopen (in de vrije natuur gemiddeld wel 30km!). Maar wij vinden het wel belangrijk dat ze een zo goed en fijn mogelijk leven hebben. Zo komen ze zoveel mogelijk buiten (in de zomer 24/7 en in de winter in de vrijloopstal), hebben de hele dag goed ruwvoer (een paard heeft een kleine maag, dit is daarom noodzakelijk), komt de hoefsmid elke 7 weken, worden ze ieder jaar ingeënt, komt de tandarts elk jaar, net als de zadelpasser en zo nodig nog een fysio en/of ostepaat.

Paarden zijn gemaakt om veel te bewegen en hebben geen dag/nacht ritme. Daarom staan onze pensionpaarden allemaal 24/7 buiten en hebben een mooie, uitdagende ruimte waarin ze veel kunnen bewegen, ontdekken en rusten.

Als een paard (te) oud is of ziek, hebben we de mogelijkheid om het paard in de nacht op stal te zetten, zodat er bijvoorbeeld speciaal voer of medicijnen gegeven kunnen worden. Maar dan gaan ze wel iedere dag naar buiten in een klein groepje naar de weide of de paddock.